Tratamentul cosmetic urmărește menținerea unui timp mai îndelungat a aspectului sănătos și normal al pielii dar și ameliorarea și remedierea completă a unor aspecte inestetice și a unor imperfecțiuni. Există 4 procese care stau la baza unui tratament cosmetic:

  • Procesul de curățare
  • Procesul de hrănire
  • Procesul de hidratare
  • Procesul de tonifiere

 

 

În funcție de tipul și calitatea tenului care urmează să fie tratat în cursul tratamentului cosmetic, se va insista asupra unui singur proces sau a mai multor procese din cele de bază.

Procesul de curățare reprezintă totalitatea mijloacelor și procedeelor prin care se realizează îndepărtarea de la suprafața pielii și a foliculilor pilosebace, a surplusului de sebum, a fardurilor, a celulelor moarte și descuamate, a impurităților, prafului etc. Acest proces cosmetic se realizează în primele etape ale tratamentului și permite o bună absorbție a produselor cosmetice aplicate pe piele în urmatoarele etape de tratament și de asemenea realizează o bună respirație cutanată. Este indicat tuturor tipurilor de ten, însă unele procedee sunt diferite de la un tip de ten la altul. Produsele cosmetice prin care se face curățarea feței sunt: cremă exfoliantă, lapte demachiant, loțiune tonică.

Procesul de hrănire este totalitatea mijloacelor și produselor cosmetice prin care se aduc la nivelul pielii numeroase substanțe ce stimulează procesele metabolice ale pielii și procesul de regenerare celulară. Hrănirea pielii este importantă pentru că întârzie îmbătrânirea și pielea își menține timp mai îndelungat aspectul neted și tineresc. Procedeul este foarte important în special tenurilor uscate, deshidratate, alipice, senile, casectice. Se poate executa prin activarea circulației, sangvine și prin absorbția unor substanțe aplicate pe piele cum ar fi vitaminele, substanțele biologic active și substanțele grase. Câteva produse cosmetice cu care se poate hrăni pielea: ser hidratant, ser cu acid hialuronic, ser Q10, mască energizantă pentru tenul uscat.

 

 

Procesul de hidratare cuprinde totalitatea mijloacelor și procedeelor prin care se introduce în piele o anumită cantitate de apă. Cantitatea normală de apă din celule asigură turgescența celulelor. Apa și grăsimile din piele formează suportul plastic al pielii și îi conferă un aspect neted și întins. Acest proces stă la baza tratamentului cosmetic la tenurile superficial deshidratate. Crema de zi hidratantă cu colagen și protecție UV de la Solanie este un excelent produs pentru hidratarea pielii.

Procesul de tonifiere reprezintă totalitatea mijloacelor și procedeelor prin care se realizează stimularea tonusului muscular și a elasticității fibrelor elastice din derm. Acest proces cosmetic este important în special în tratamentul tenului uscat, ofilit și lipsit de vitalitate cu piele flască, fără elasticitate. Masajul facial ajută pentru tonifierea pielii și se execută cu ajutorul cremelor de masaj. Solanie are o cremă cu lecitină pentru masaj care face miracol cu pielea, datorită substanțelor puternic hidratante și nutritive.