Cosmetica clasică se definește prin arta de a îngriji, a menține și înfrumuseța corpul uman, cu precădere zona feței. Esteticiana este persoana specializată în îngrijirea pielii, care are studii certificate în acest domeniu. Prin îngrijirea pielii ne referim la tratamentele faciale antiaging, de rejuvenare, dar și la tratamente de hidratare, nutriție sau cele efectuate pentru tenul acneic (dacă acneea nu este inflamată). Tot aici includem și tratamentele corporale, pensat, vopsit gene, sprâncene, epilat.


În cazul tratamentelor clasice un prim pas ar fi evaluarea tenului, întocmind fișa clientei unde se trec și produsele folosite, nr. de ședințe recomandate și produsele pe care le recomandăm pentru acasă.

 

Uneori, în această etapă se decide și utilizarea diferitelor tipuri de aparate. Totul depinde de starea tenului, vârsta clientei și de rezultatele pe care dorim să le obținem. Aparaturile folosite la aceste ședințe pot fi diverse. De la ultrasunet, radiofrecvență, galvanoderm, oxigen hiperbaric, foto-rejuvenare facială, electroporația până la mezoterapia cu inducție de colagen. Fiecare aparat are funcțiile sale speciale, adaptate nevoilor diferite ale tenului.

Chiar dacă un specialist e adept, în mare parte, a cosmeticii clasice, a terapiilor holistice, a masajelor nu înseamnă că nu va folosi noile tehnologii ale căror efecte în ceea ce privește rejuvenarea facială sunt deosebite, ci, înseamnă să combine tehnologia cu cosmetica clasică pentru a oferi atât răsfăț cât și rezultate senzaționale.