Microdermabraziunea este o metodă de curățare profundă a epidermei, printr-o exfoliere blândă și uimitoare. Acest tratament cosmetic este o alternativă eficientă a procedurilor chirurgicale costisitoare și a injecțiilor cu Botox. În domeniul cosmeticii, prin microdermabraziune se întelege un peeling mecanic al pielii.

 

 

Microdermabraziunea dă rezultate satisfăcătoare pentru ten: aspect întinerit, reduce cicatricele minore, îndepărtează ridurile fine și a semnelor lăsate de acnee, petele roșii, maronii sau solare. Tehnica microdermabraziunii presupune îndepărtarea stratului superficial al pielii, a bacteriilor înmulțite pe piele în procesul de oxidare a sebumului, pentru a stimula regenerarea celulară și a colagenului. Microdermabraziunea este un tratament cosmetic de exfoliere superficială a epidermei care are o acțiune dublă: exfoliere și absorbție. În acest proces se exfoliază primul strat de celule de la nivelul pielii folosind capete de tratament cu cristale, eliberând celulele noi și tinere și aducându-le la suprafață. Microdermabraziunea este considerată ca cel mai eficient tratament dermato-cosmetic de curățare și întreținere a sănătății pielii. Microdermabraziunea nu produce arsuri, iritații sau alergii. 

Tipurile microdermabraziunii:

  • Microdermabraziune cu cap de diamant
  • Microdermabraziune cu cristale
  • Hidrodermabraziune

 

Microdermabraziunea cu cap de diamant
Microdermabraziunea cu cap de diamant este o tehnologie nouă care este destinată să înlocuiască microdermabraziunea cu cristale. Microdermabraziunea cu cap de diamant folosește baghete microabrazive, la care cristalele sunt înlocuite cu capete de diamant care pot fi fie naturale fie sintetice. Aceste capete sunt de diferite mărimi și granulații pentru diferite tipuri de piele și adâncimi de exfoliere. Capul baghetei este confecționat din diamante naturale sau din combinații de cristale organice, care netezesc pielea îndepărtând celulele moarte și impuritățile care apoi sunt aspirate într-un filtru special pentru reziduuri. Spre deosebire de tratamentul cu cristale, tratamentul cu cap de diamant poate fi folosit și pentru zonele mai sensibile, adică în jurul ochilor, nasului și a gurii (unde apar primele riduri).

 

 

Microdermabraziunea cu cristale
Microdermabraziunea cu cristale presupune utilizarea unor anumite tipuri de cristale: oxizi de aluminiu sau corindon, clorura de sodiu, bicarbonat de sodiu sau oxid de magneziu. Prin această abraziune se produce un praf care poate fi nociv în cazul inhalării accidentale a acestuia și această tehnică nu se poate utiliza cu siguranță în jurul ochilor sau a gurii, unde apar de obicei primele riduri fine. Cristalele folosite în această tehnică sunt considerate sigure pentru că nu sunt toxice si nu cauzează reacții chimice în contact cu pielea clientei. Însă sunt posibile câteva efecte secundare, ca de exemplu: iritații sau roșeață dar mai mult din cauza sensibilității pielii decât din cauza cristalelor.

 

Hidrodermabraziune
Tehnica cu hidroabraziune nu a putut să se răspândească din cauza tehnologiei cu cap de diamant care continuă să se dezvolte.

Printre cosmeticieni microdermabraziunea cu cap de diamant a devenit procedura cea mai răspândită.