Mezoterapia cu ace în cosmetică este nu doar periculoasă, ci și o răspundere uriașă. Tratamentele cu dermaroller şi dermapen, care sunt la limita dintre tratamentele cosmetice şi dermatologice, intervin drastic în funcţionarea în mod natural al pielii. Pentru a le aplica, este nevoie de pregătire profesională şi experienţă corespunzătoare, nemaivorbind despre cursurile de formare. În blogul din această săptămână vă spunem ce să nu faceţi, dacă vreţi să începeţi sau aţi început deja tratamentele de inducţie cu colagen.

 

 

Dacă subtanţele din fiolele folosite nu sunt sterile, conţin subtanţe colorante şi odorizante.
Este greşit să consideri că o fiolă cosmetică şi una de mezoterapie este una şi aceeaşi. Nici ambalajul de plastic nu este identic cu cel de sticlă. Nemaivorbind de faptul că tehnologia de fabricaţie a produselor cosmetice clasice diferă de cea a produselor pentru mezoterapie. Pe când cele cosmetice sunt produse în condiţii obişnuite, cele pentru mezoterapie sunt produse exclusiv în condiţii similare din industria farmaceutică. Din această cauză substanţele active folosite în tratamentul de inducţie de colagen cu dermaroller-ul trebuie să fie sterile, fără coloranţi, substanţe odorizante sau conservanţi. Deci nu asculta de reclame şi foloseşte doar fiole de sticlă provenite din surse sigure.

 

 

Dacă dermaroller-ul sau mezopenul achiziţionat provine din sursă nesigură.
În zilele noastre, datorită webshop-urilor şi accesului la piaţa mondială, constatăm exces de ofertă de dispozitive de mezopen. Căutând dermaroller sau mezopen, te loveşti la toate colţurile de oferte care mai de care. Înainte de a te decide, ţine cont de următoarele: dacă achiziţionezi dermaroller sau mezopen, doreşti să cumperi un dispozitiv folosit în tratamentele medicale de estetică. Producţia acestora este supusă sistemului de management al calităţii ISO, materia primă folosită este testată. Acele sunt fabricate din oţel folosit în scopuri medicale, nu se colorează, nu se corodează. Nu folosiţi dispozitive din surse necunoscute, puteţi provoca o serie de leziuni greu reparabile pielii clientului, cu riscul unor complicaţii ulterioare.

Dacă ai impresia că dermaroller-ul şi mezopenul sunt doar dispozitive cosmetice:
Pentru tratamentul de inducţie de colagen este nevoie să posedaţi cunoştinţe de anatomia pielii. Mai precis: structura pielii, părţile sale componente, grosimea straturilor, modificările datorate înaintării în vârstă, diferitele reacţii ale sale, eventualele efecte secundare ale medicamentelor folosite de clienţi etc. Reacţiile provocate de dispozitivele de mezoterapie şi substanţele active folosite, diferă foarte mult de reacţiile provocate de alte dispozitive şi substanţe folosite în cosmetică, deoarece cu ocazia acestui tip de tratament pielea este rănită – adevărat, doar pentru scurt timp. Deci gândeşte-te bine înainte să începi un astfel de tratament.

Dacă nu vă dezinfectaţi ustensilele.
Este important ca instrumentele care vin în contact cu clientul sau cu Dvs. să fie dezinfectate, fiindcă răspundeţi atât de sănătatea clientului, cât şi de propria Dvs. sănătate. Microsângerările provocate de tratamentele cu dermaroller şi mezopen sunt mediu prielnic pentru infecţii. Conform protocolului, pielea trebuie dezinfectată după fiecare etapă a tratamentului, iar instrumentele vor fi dezinfectate înainte de începerea şi după terminarea tratamentului. Nu uitaţi, un cap de dermaroller sau mezopen rezistă la un singur client şi un singur tratament.

Ai impresia că poţi învăţa fără vreun ajutor tehnica acestui tratament?
În terapia cu mezopen încrederea în sine îţi este prietena cea mai bună, totodată îţi poate fi şi cel mai mare duşman. Mulţi cred că îşi pot însuşi tehnica doar cu ajutorul youtube. Ei uită de factorii de risc despre care am vorbit şi au impact asupra rezultatului tratamentului, fiindcă interesul este ca acesta să fie reuşit, nu doar ca să supravieţuiască cumva clientul. Dacă îţi cumperi dermaroller sau mezopen, înscrie-te la curs neapărat. Iar dacă ai acumulat deja cunoştinţele necesare, nu ezita să participi la alte cursuri de formare, dezvoltă-ţi cunoştinţele, fiindcă mezoterapia se dezvoltă de la o lună la alta şi la cursuri poţi să afli cele mai noi rezultate ale cercetărilor din domeniu.