Dacă mama natură te-a înzestrat cu bucle, trebuie să știi cum să le îngrijești în mod optim, deoarece părul creț, spre deosebire de părul drept, se poate fragiliza și încâlci repede în urma pieptănării sau spălării excesive. Părul cu onduleuri tinde să fie aspru, tern și încurcat. Electrizarea este deasemenea o consecință a deshidratării firelor, deoarece onduleurile împiedică pătrunderea uleiurilor naturale ale părului în structura șuvițelor.

Profită la maxim de buclele tale prin 3 pași simpli:

1. Folosește întotdeauna un șampon potrivit. Șamponul pentru păr creț sau ondulat - Perfect Curly Hair – SINERGY, prin formula sa delicată, hidratantă și profund hrănitoare, îmblânzește părul creț electrizat, uscat și aspru la atingere. Fiind bogat în extracte naturale (avocado, jojoba, ulei de floarea soarelui, aloe vera, moringa), previne încrețirea, hidratează, oferă moliciune și vitalitate buclelor. Părul creț nu trebuie spălat în exces pentru că șamponarea în mod repetat va deschide cuticula, îndepărtând astfel uleiurile naturale din textura firelor de păr. Între două spălări potți folosi creme sau ulei care nu necesită clătire. Aceste produse vor păstra mai mult timp hidratarea, volumul și starea de sănătate a firelor. La șamponare, este important să masezi șamponul în rădăcini, adică aproape de scalp, nu și pe lungimi, creând spumă prin masaj cu vârful degetelor.

Șampoanele de înaltă calitate pentru părul creț trebuie să îndeplinească două sarcini principale: să îngrijească intensiv părul oferind nutrienții potriviți și să asigure elasticitatea naturală a buclelor.

După spălare tapotează părul cu blândețe pentru a elimina excesul de apă. Atunci când îți usuci părul, asigurați-te că nu îl freci cu prosopul, ci stoarci doar ușor umezeala din el.

 

2. Părul creț are nevoie de hidratare suplimentară, un balsam sau mască intens hidratantă ce conține uleiuri de calitate superioară. Masca pentru păr creț sau ondulat - Perfect Curly Hair – SINERGY ,îmbogățită cu aloe vera, unt de shea, moringa, avocado, jojoba, hrănește intensiv, disciplinează părul rebel, oferă elasticitate – pentru bucle suple, bine definite și moi. Masca de păr este un produs mult mai hidratant decât balsamul de păr. Folosită o dată pe săptămână, reduce drastic electrizarea firelor de păr și va preveni uscarea și ruperea. La aplicarea balsamului concentrează-te asupra vârfurilor și a lungimilor medii și lasă-l timp de până la 10-20 minute pentru a-i oferi șansa de a se absorbi.

Pentru pieptănarea părului cârlionțat este recomandat să folosești un pieptăne lat, cu dinții nu foarte apropiați, pentru a evita ruperea firelor. Pieptănarea când părul este uscat, strică forma onduleurilor și îl face să pară ciufulit, dezordonat. În plus, utilizarea unui pieptene pentru descâlcirea părului cauzează electrizarea firelor de păr. Descâlcirea părului o poți face cu ajutorul degetelor când părul este ud și după ce în prealabil ai folosit un produs special conceput pentru descâlcirea părului sau un balsam de păr. Dacă mai există șuvițe încâlcite, poți folosi un pieptene cu dinți rari.

Temperaturile crescute usucă excesiv părul creț, motiv pentru care cel mai bine este să usuci părul în mod natural. Ca alternativă, poți utiliza uscătorul de păr, dar întotdeauna cu difuzorul atașat și setat la o temperatură mai scăzută.

 

3. Pentru ultimă atingere și pentru a sublinia forma onduleurilor sau buclelor, pentru a amplifica forma naturală folosește Loțiunea pentru definirea buclelor – SINERGY. Combină proprietățile hidratante ele unei creme și structura unui gel pentru 24 de ore de control anti-electrizare.

Aplică uniform pe părul umed sau uscat împărțit în secțiuni, dinspre rădăcini până la vârfuri, răsucind ușor secțiunile de păr cu degetele. Strânge lungimile în palme pentru a redefini și modela buclele. Proteinele hidrolizate din orez formează o peliculă protectoare, conferă volum, hidratare, protecție și au acțiune fortifiantă.

Sfat:

Optează pentru o față de pernă din satin sau mătase pentru a evita electrizarea peste noapte. În timpul nopții, din cauza mișcărilor, părul creț poate avea de suferit și te poți trezi cu el ciufulit și încurcat. Pentru a evita acest lucru, optează pentru fețele de pernă dintr-un material fin. Astfel, vei incepe ziua cu cele mai frumoase bucle.

Dacă vei urma recomandările, părul tău creț va fi moale și ascultător.

Părul buclat are o frumusețe aparte, indiferent că ai bucle în valuri subtile sau șuvițe foarte crețe. Bucură-te de buclele tale și profită de cele mai bune produse care dau rezultate în saloanele de înfrumusețare, dar pe care le poți avea și la tine acasă. Astfel, părul tău va fi remarcat cu siguranță.