Există multe metode de a scăpa de părul nedorit, dar nu toate dintre ele sunt la fel de eficiente. Să luăm prima dată cele mai rapide modalități:

Lamă de ras - multe femei optează pentru această metodă pentru faptul că lama este foarte simplu și ușor de folosit, toată operațiunea durează maximum 15 minute, și practic nu-ți provoacă dureri, cu excepția cazului în care te tai cu lama. Efectul însă nu durează mult, în cele mai bune cazuri doar 1-2 zile.

Cremă depilatoare - constituie o soluție rapidă, la fel ca lama de ras, și efectul poate dura un pic mai mult. Procedura nu este dureroasă nici în acest caz, dar substanțele chimice din această cremă pot cauza iritații serioase, astfel nu este recomandabilă utilizarea cremei depilatoare pe termen lung, mai ales în zonele sensibile.

 

 

Aparatul de epilat - o soluție mult mai eficace decât cele menționate mai sus, deoarece pielea rămâne frumoasă și fină pe un termen mai lung. Aparatul de epilat smulge părul din rădăcină, așa că e mai bine să te pregătești de o mică durere. Aparatul smulge firele de păr una câte una, așa că e mai bine să-ți faci un plan înainte de a începe operațiunea: epilarea poate cauza iritații la nivelul pielii, așa că nu îți recomandăm să te epilezi înainte de a-ți expune la soare picioarele.

Ceară epilatoare - nu contează dacă te epilezi acasă sau te duci la salonul de cosmetică, pentru că prin această metodă pielea îți va deveni netedă, fără urmă de păr. Rezultatul poate dura chiar și 3-4 săptămâni, în funcție de tipul firului de păr, și nu în ultimul rând, vei scăpa de părul nedorit într-un timp mai scurt.