Sprâncenele reprezintă „rama” feței, încadrează și completează chipul, iar dacă sunt perfect definite, îți pot schimba total fizionomia.

În cazul în care alegi să te vopsești singură acasă, sau pur și simplu vrei să-ți menții sprâncenele în bună stare, trebuie respectate câteva reguli de bază. Deși vopsirea sprâncenelor acasă poate ridica unele provocări, merită efortul. Dacă ai lucrat bine, rezultatul vorbește de la sine și vei obține niște sprâncene minunate, în armonie cu fizionomia feței și personalitatea ta.

 

 

Iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont pentru a obține un aspect impecabil:

Întotdeauna să folosești produse de bună calitate. O gamă variată de culori, precum și toate accesoriile necesare pentru un vopsit profesional, găsești la noi produsele Refectocil. Alege o vopsea de sprâncene care îți pune în valoare trăsăturile feței. Culoarea să fie într-o nuanță apropiată culorii părului. Important e ca vopseaua să fie puțin mai deschisă decât nuanța părului, să fie în armonie cu nuanța părului. O nuanță mai închisă îți înăsprește fizionomia.

Vopseaua trebuie aplicată pe o suprafață perfect curată, demachiată și degresată, pentru a obține o nunanță intensă de lungă durată. De aceea e esențial șă degresăm sprâncenele cu Degresantul gene și sprâncene Refectocil, care nu este altceva, decăt o soluție salină ce îndepărtează rezidurile de grăsime.

Atenție! Pensează-te cu o zi înainte sau după vopsit, pentru a nu crea oportunitatea apariției reacțiilor alergice. Un pensat corect poate face minuni și îți va schimba întregul look. Se îndepărtează firele în sensul creșterii lor și doar atât cât este necesar pentru a obține o formă cât mai naturală. Pentru un pensat de precizie se recomandă folosirea unei pensete cu vârf ascuțit.

Înainte de a vopsi srâncenele este bine să-ți protejezi pielea din jurul lor prin aplicarea unei creme de exemplu Crema protectoare Refectocil (vaselină cosmetică).

Într-un bol/recipient mic, nemetalic amestecă 1 cm din Vopseaua sprâncene și gene Refectocil și 10-15 picături din Oxidantul lichid/ cremă Refectocil de 3% până la omogenizare, în conformitate cu instrucțiunile găsite pe ambalaj (nu se folosește oxidant mai puternic decât cel indicat). Trebuie să obții o textură cremoasă, amestecul nu trebuie să fie prea lichid, pentru a nu pătrunde în ochi. Amestecul gata pregătit trebuie aplicat imediat. Cu ajutorul bețișorului încearcă să aplici în mod uniform pe întreaga suprafață a sprâncenei amestecul obținut. Timpul de acționare depinde de intensitatea culorii pe care dorești să o obții (aprox. 5-10 minute). În final șterge zona cu o dischetă demachiantă umezită.

Tratamentul de întreținere a sprâncenelor îl poți completa cu Balsamul pentru îngrijirea genelor și sprâncenelor Refectocil. Bogat în ulei de ricin și nutrienți valoroși, promovează creșterea firelor în mod natural, prelungind viața lor.

Pașii de tratament:

Poate ți se pare că procedeul presupune o atenție sporită, dar la final te vei bucura de sprâncene ordonate, echilibrate, perfect arcuite și frumos nuanțate, care îți vor schimba în mod spectaculos aspectul chipului, generând o imagine îngrijită.