Îngrijirea adecvată și întărirea barierei de protecție a pielii este importantă, deoarece pielea este prima linie de apărare împotriva agresiunilor externe, indiferent de tipul de ten.

Tenul normal e plăcut la atingere, are un pH echilibrat și o producție normală de sebum. Este mat, prezintă pori fini, fără pete sau semne de sensibilitate. Nu necesită o îngrijire deosebită, însă, pentru a-l menține sănătos în continuare, trebuie totuși aplicat o rutină consecventă.

Caracteristici:

  • ten uniform, neted, elastic și catifelat, fără pete sau descuamări
  • pori mici, cu producție normală de sebum
  • nu este influențat de factorii de mediu, precum vânt sau temperaturi scăzute

Pașii de urmat pentru o îngrijire a tenului ca la carte, acasă:

 

Pasul 1 - Curățare și demachiere

Alege produse de curățare sub formă de lapte sau demachiant pe bază de ulei/apă, pentru ca pielea să rămână fină și hidratată. Pielea se șterge cu un disc demachiant, urmată de procedura de tonizare.

 

Pasul 2 – Exfoliere și aplicarea măștii

Exfolierea, dacă este făcută corect, îmbunătățește aspectul pielii, reduce cicatricile, porii măriți și urmele de acnee, estompează ridurile, facilitând absorbția produselor de hidratare. Procesul de regenerare a pielii implică desprinderea a mii de celule moarte de pe stratul cornos, care fac loc celulelor noi. Fie că optezi pentru măști tip cremă, măști șervețel sau peel off, ori pentru o mască naturală făcută în casă, asigură-te că o aplici de cel puțin două ori pe săptămână.

 

Pasul 3 – Aplicarea serului

Serurile de obicei conțin molecule cu dimensiuni mai mici, care pot pătrunde în straturile mai profunde ale pielii pentru a oferi regenerare, stimulare, nutriție.

 

Pasul 4 – Hidratare

Seara aplică crema de noapte, care regenerează și hrănește tenul, iar dimineața cea de zi, care iluminează tenul, îl protejează față de influențele mediului și îl pregătește pentru machiaj. Completează rutina cu o cremă specială pentru zona ochilor, iar pentru un bronz sănătos asigură protecție zilnică pentru tenul tău.

 

Optează pentru produse premium și vei vedea transformarea rapidă a tenului.