Pielea mixtă poate fi o provocare atunci când vine vorba de îngrijirea zilnică, având nevoie de o abordare echilibrată pentru a gestiona atât zonele grase, cât și pe cele uscate. Cu toate acestea, cu rutina potrivită și produsele adecvate, poți menține pielea sănătoasă și radiantă chiar din confortul casei tale. În acest articol, vom explora pașii esențiali și sfaturile practice care te vor ajuta să îți păstrezi tenul mixt în cea mai bună formă, fără a recurge la tratamente costisitoare sau complicate.

Caracteristici:

  • exces de sebum prezent în zona frunții și a nasului, în timp ce zona obrajilor și zona ochilor sunt normale sau uscate
  • atât zona frunții, cât și nasul și bărbia prezintă pori dilatați, coșuri și comedoane
  • îngrijirea tenului necesită produse care matifiază zonele grase, dar le și hidratează suficient pe cele uscate

Află cât de simplu e să ai un ten sănătos, dacă știi cum să îl îngrijești corect.

 

Pasul 1 – Curățare, demachiere și tonifiere

Tenul mixt poate fluctua de la senzația de piele uscată la cea de piele grasă. De asemenea, poți remarca luciu în zona T, predispoziție la puncte negre și zone de piele uscată din când în când.

Nu neglija demachierea zilnică și curățarea tenului de două ori pe zi. Alege un gel de curățare fără săpun, formulat special pentru ten mixt. Acesta va îndepărta excesul de sebum din zona T (frunte, nas, bărbie) fără a usca restul feței. Folosește apă călduță pentru a evita iritarea pielii. Tenul are nevoie de odihnă, pentru a căpăta forțe noi. Un toner hidratant și calmant poate ajuta la echilibrarea pH-ului pielii și la pregătirea acesteia pentru următorii pași.

Pasul 2 - Exfoliere și aplicarea măștii

Exfolierea regulată îndepărtează celulele moarte, elimină excesul de sebum, previne astuparea porilor și apariția acneei, accelerează regenerarea pielii, netezește și iluminează tenul, facilitând absorbția serurilor și cremelor. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui, stimulează producția de colagen și previne ridurile. Dacă preferi un exfoliant mecanic, alege unul cu particule fine și folosește-l cu blândețe pentru a evita iritarea. Completează-ți rutina cu măști naturale pentru rezultate optime.

Pasul 3 – Aplicarea serului

Aplică un ser hidratant care acoperă micile imperfecțiuni și tratează și pielea cu tendință acneică. Un ser echilibrant pentru ten mixt, care hidratează și normalizează producția de sebum este ideal.

Dacă ai probleme specifice, cum ar fi acneea sau hiperpigmentarea, adaugă seruri cu ingrediente active precum niacinamida sau vitamina C.

Pasul 4 – Hidratare

O cremă hidratantă special concepută pentru ten mixt, care uniformizează pielea și matifiază perfect zonele grase, lucioase cu efect emolient pentru porțiunile uscate, poate face minuni. Poartă o cremă cu protecție solară indiferent de anotimp pentru a preveni îmbătrânirea tenului. Să nu uităm nici de zona perioculară. Sau, poți folosi creme diferite pentru zone diferite: o cremă hidratantă ușoară pentru zona T și o cremă mai bogată pentru zonele uscate (obraji și gât). Produsele pe bază de gel sunt mai puțin grase. Aplică un produs cu SPF 30 sau mai mare, chiar și în zilele înnorate.

Investește în produse de calitate, iar rezultatele nu vor întârzia să apară și vei vedea cum tenul tău devine mai radiant ca niciodată.