Toamna, o mulțime de aspecte trebuie să se schimbe în rutina de îngrijire zilnică a tenului.

Desigur, după o vară în care te-ai bucurat de soare, relaxare, dar și căldură excesivă, umiditate și aer condiționat, tenul tău se resimte și are nevoie de îngrijiri speciale. Se poate chiar ca, în urma expunerii la soare, să apară urme vizibile de hiperpigmentare și o deshidratare excesivă. Dacă toate aceste aspecte nu sunt echilibrate, toamna, cu temperaturile scăzute, vânt, ploi și frig poate să agraveze simptomele neplăcute instalate în timpul verii pe tenul tău.

Chiar pielea ta este cea care îți „spune” că simte nevoia de adaptare la noile condiții de temperatură și umiditate.

Dacă pe timp de vară a fost suficient să utilizezi creme mai ușoare, mai fluide, toamna se impune utilizarea unor creme cu o concentrație lipidică mai ridicată și care conțin ingrediente ce repară și întăresc bariera de protecție a pielii.

Important este să îți cunoști tenul și să știi ce produse să utilizezi. Desigur, rutina zilnică pentru un ten uscat este diferită de cea a unui ten gras, acneic, chiar și toamna. De asemenea, un ten matur are alte nevoi de îngrijire decât un ten tânăr.

Important este însă să curățăm tenul, în special seara (poate se impune chiar o dublă demachiere dacă utilizezi machiaj rezistent la transfer).

Exfolierea este de asemenea importantă și recomandată în acest sezon. Poți alege să faci câteva ședințe de peeling chimic într-un salon, efectuate de o persoană specializată în acest domeniu sau să utilizezi produse cosmetice care conțin alfahidroxi acizi, care oferă o descuamare ușoară, dar care îndepărtează petele de pigment și uniformizează culoarea tenului. Toate acestea vor stimula regenerarea, datorită îndepărtării celulelor moarte, dar și vor conferi o hidratare intensă.

Sigur, fiecare tip de ten are nevoile sale, însă demachierea, exfolierea și hidratarea sunt esențiale și în această perioadă a anului. Nutriția și îngrijirea zonei sensibile din jurul ochilor, precum și îngrijirea buzelor, este bine să fie realizată cu produse cosmetice special destinate acelor zone, cu textură densă și aport mare de lipide. Cremele pot fi combinate cu, de exemplu, Fiola Regenerantă Moon Light ( fie că se va aplica direct pe tenul curat sub formă de cură timp de 10 zile, fie că se mixează într-o cantitate de mască și se aplică 1 dată pe săptămână. Datorită diferențelor de temperatură, s-ar putea ca tenul tău să devină mai sensibil și să se irite mai des, aparent fără niciun motiv. Atunci orientează-te spre seruri, creme sau fiole care conțin substanțe active calmante, precum pantenolul, iarba de tigru, azulena, etc.

Nu uita, toamna se schimbă și produsele cosmetice din rutina de îngrijire zilnică, nu doar garderoba. Urmărește-ne în continuare pentru a afla care sunt produsele destinate tipului tău de ten pentru toamnă.