În ceea ce privește procedura de epilare, cu toții căutăm o soluție optimă care să ne ușureze treaba să nu ne creeze dureri sau iritații, să economisim timp și bani, ca să ne bucurăm de o piele mătăsoasă pentru o perioadă cât mai lungă. Una dintre cele mai bune și simple metode de epilare este epilarea cu ceară, cu ajutorul căreia poți obține o piele netedă, chiar în confortul casei tale. Nu este vorba de cea mai nedureroasă metodă de a scăpa de părul nedorit, dar în scopul de a obține un rezultat satisfăcător, procedura de epilare cu ceară este cea mai ideală...tot ceea ce trebuie să faci este să fii atentă la detalii ca să eviți eventualele accidente și dureri.

Ceară de epilat caldă este mai eficientă decât cea rece, pentru simplul fapt că ceara caldă smulge părul din rădăcină, asftel tu te vei bucura de o piele mătăsoasă timp de 3-4 săptămâni. Procedura de epilare poate fi una dureroasă, așa că cel mai important lucru este să te relaxezi. Testează temperatura cerii, iar după ce ai aplicat-o pe zona dorită, așteaptă puțin și îndepărtează-o cu ajutorul bandei de epilat.

Epilarea cu ceară poate crea dureri și iritații locale, deci cel mai bun lucru pe care o poți face este să clătești zona epilată cu apă rece sau folosește un cub de gheață și masează ușor zona epilată. Nu uita nici de hidratare, folosește o cremă bazată pe extract de gălbenele sau aloe vera, astfel pielea îți devine mult mai fină după epilare și iritația va dispărea mai repede. Este recomandată exfolierea pielii o dată sau de două ori pe săptămână, fiindcă aceasta te ajută să anticipezi apariția firelor de păr crescute sub piele.