Tenul seboreic îl recunoaștem datorită aspectului său lucios dat de sebumul în exces, de unde și-a căpătat și denumirea. Dacă tamponăm cu un șervețel cosmetic fruntea, vom vedea că acesta se va impregna cu sebumul în exces din acea zonă. Tenul seboreic mai prezintă și comedoane albe sau negre, diferite inflamații care poartă denumirea de acnee. 

 

Demachiere și curățare profundă

În tratamentul tenului seboreic este utilizat pentru demachierea, curățarea tenului de impurități Săpunul negru cu ichtiol Solanie, deoarece acesta păstrează filmul hidrolipidic de protecție al pielii intact, astfel încât nu va irita pielea. Totodată, reduce inflamația și reglează secreția glandelor sebacee. Culoarea sa distinctivă neagră este specifică ichtiolului.

   

 

Restabilirea pH-ului

Refacerea pH -ului se va realiza cu ajutorul Loțiunii tonice dezinfectante fără alcool Solanie, care are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare. Repetă acest pas de două ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.

 

Exfoliere delicată

Dacă tenul este curat, putem face și o ușoară exfoliere, în cazul tenurilor seboreice se recomandă utilizarea acizilor de fructe, așa că am ales Crema exfoliantă Solanie, deoarece lipoaminoacidul conținut asigură curățarea în profunzime a porilor, iar acizii de fructe desfac legăturile dintre ceramide, astfel încât celulele cornoase se vor desprinde mai repede.

 

 

 Hidratare intensă

Hidratarea se face cu No. 1 Ser hidratant Solanie și No. 2 Ser anticuperoză Solanie, deoarece acesta reduce foarte bine inflamația și echilibrează pielea seboreică.

 

Finalizare cu o cremă specializată

Încheie rutina cu Crema niacină pentru ten gras Solanie, deoarece reduce inflamația, controlează sinteza de sebum și contractă porii, lăsându-ți pielea matifiată și netedă.