Uleiul de avocado, spre deosebire de alte uleiuri vegetale, este obținut din pulpa fructului și nu din sâmburele acestuia și este de până la patru ori mai bogat în vitamina E decât uleiul de măsline. 

 

Uleiul de avocado este un ulei mono-saturat, bogat în carotenoide, fitosteroli, vitamine, este o sursă bogată de acizi grași esențiali, mai ales acid oleic. Acesta are rolul de a grăbi procesul de regenerare celulară, contribuie la vindecarea rapidă a rănilor apărute la nivelul pielii, scăzând riscul formării cicatricilor inestetice, având proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, emoliente și nutritive. Vitaminele din compoziția sa au un efect antioxidant asupra pielii, joacă un rol important în regenerarea celulară, stimulează producția de colagen. Conține un bogat cocktail de vitamine: A, B, D, E, K, fier, zinc, magneziu, lecitină și clorofilă.
Datorită conținutului ridicat în acizi grași saturați, împiedică pierderea transepidermică a apei și protejează împotriva schimbărilor de climă (vânt, frig).

 

 

Uleiul de avocado, presat la rece, are o textură densă și un miros subtil, plăcut, se comportă delicat cu pielea și este ușor absorbit. Hidratează în profunzime, constituind astfel un ingredient de bază în produsele pentru îngrijirea pielii mature sau uscate. Calmează senzația de mâncărime sau uscăciune a pielii deshidratate, crăpate, afectate de factorii de mediu, de expunerea la soare. Este folosit pentru a contracara efectele îmbătrânirii, direct aplicat pe piele sau inclus în produsele anti-aging. Se recomandă pentru îngrijirea tenului ridat, devitalizat, piele uscată și descuamată, piele sensibilă fragilă. Face adevărate minuni pentru ridurile din regiunea ochilor!

 

Este, de asemenea, bogat în sterolini (steroizi ai plantelor), substanțe apreciate pentru efectul lor de atenuare a petelor pigmentare produse de înaintarea în vârstă sau de expunerea la soare, precum și a cicatricilor.

 

Folosit la masaj, uleiul de avocado sporește efectele terapeutice, hrănește pielea și previne apariția vergeturilor.

 

Brandul Dr Spiller combină efectele binefăcătoare ale uleiului de avocado cu extractul de Aloe Vera, obținând o mască cremă hidratantă, care revitalizează, hrănește, calmează tenul. Masca cremă hidratantă cu Aloe Vera și Avocado se utilizează 1-2 ori pe săptămână pentru a avea un ten vizibil relaxat, revitalizat.

 

Datorită minunatelor proprietăți antibacteriene și emoliente, Crema de zi cu Avocado și vitamina E pentru ten gras poate fi folosit pentru tratarea dermatitei și acneei în cazul tenurilor problematice care întâmpină probleme precum: cuperoză, acnee, ten gras, pori dilatați. Crema de zi cu Avocado și vitamina E pentru ten gras Light este adecvat tenurilor extra sensibile, având o textură lejeră, ușoară. Probabil vă întrebați de ce totuși este indicat o cremă cu formulă uleioasă tenului gras. Deoarece se absoarbe mai bine la nivelul pielii, așadar tegumentul nu va mai dori să compenseze lipsa de hidratare și nu va mai produce sebum în exces. Fructul de avocado este îndeosebi bogat în acid linoleic, acizi grași esențiali polinesaturați, care reduc obstrucția porilor, minimizând riscul de apariție a acneei. De asemenea, este bogat în vitamina A, care are un efect exfoliant la nivelul tenului, tratând acneea și cicatricile rămase în urma sa.