Fiecare femeie își dorește să se simtă fermecătoare și sigură pe ea, iar un ruj potrivit poate fi arma secretă pentru un zâmbet seducător. Fie că ești dependentă de ruj sau îl rezervi pentru momente speciale, câteodată nu e ușor să-ți găsești perechea potrivită! Pentru un aspect ireproșabil trebuie să ții cont de anumite aspecte la alegerea corectă: tipologia culorilor în funcție de nuanța tenului, culoarea părului, mărimea buzelor, textura și caracteristicile rujului.



 

Pentru un ten deschis optează pentru nuanțele de maro deschis, coral pal sau bej rozaliu, iar pentru tenul cu subton rece alege nuante de nude piersică, light mocha și mov deschis. Tonurilor reci nuanțele de roz deschis sau roz fuchsia sunt alegeri excelente, iar nuanțele vibrante de roșu sau vișiniu creează un contrast puternic care atrage privirile. Pentru subtonurile calde nuanțele de roz nude, bej nisipiu vor pune în valoare frumusețea naturală a pielii.

 

Pentru tenul mediu culorile naturale, nude-urile cu subtonuri calde se potrivesc perfect. Tenurilor neutre le stau bine culorile cu subtonuri pământii, nuanțele diafane de piersică și roz pal, care se adaptează nuanței naturale a pielii, astfel se vor contopi armonios cu culoarea buzelor într-un mod suav și sofisticat. Tenul măsliniu este cel mai bine pus în valoare de nuanțele de maro deshis și afină, dar pentru un subton rece poți încerca un roșu cărămiziu, roșu maroniu și caramel. Deasemenea poți merge pe nuanțe mai îndrăznețe de zmeură, burgundy, mov prună, iar în funcție de subton, alege nuanțe de rodie, afine și roz prăfuit pentru tonul rece sau nuanțe de scorțisoară, cupru sau bronz pentru cel cald.

 

Când ai tenul foarte închis, culorile, precum movul sau maroul ciocolatiu, aduc o notă de mister și eleganță, în timp ce caramelul sau maro-nucă sunt alegerile potrivite pentru un look natural de zi. Pentru o apariție spectaculoasă în serile glamuroase pruna, roșul aprins sau culoarea vinului roșu sunt nuanțele care atrag atenția. Subtonurile reci se pot bucura de nuanțe intense ca stafida, roșu visiniu sau rubin, în timp ce pentru subtonurile calde mierea, scorțișoara sau bronzul cu accente de cupru vor complementa perfect nuanța pielii, adăugând o notă de căldură și strălucire. Tenul cu ton cald se înțelege bine cu nuanțe de portocaliu, deoarece accentuează căldura pielii.

Nuanța părului poate influența în mod semnificativ alegerea culorii. Pentru părul blond nuanțele de roz sau coral adaugă un aspect proaspăt și juvenil. În cazul părului șaten culorile de nude sau tonurile de cărămiziu evidențiază frumusețea naturală a părului. Pentru părul brunet rujurile în nuanțe de roșu intens sau burgund sunt alegeri perfecte pentru un aspect senzual. Femeile cu păr negru au șansa să experimenteze cu o gamă largă de culori: roz sau roșu profund, burgundy, mov închis sau nuanțe de pământ.

 

Mărimea și forma buzelor au o miză importantă. Pentru buze mai subțiri rujurile cu texturi hidratante și lucioase, precum glossurile sau rujurile cremoase pot oferi un aspect mai plin și mai voluminos. Pentru buze mai pline nuanțele intense și mate, precum roșul clasic sau movul profund, pot fi alegeri îndrăznețe și atrăgătoare.

 

Rujurile mate, cu acoperire impecabilă și finisare matifiantă, subliniază frumusețea buzelor pline. Este recomandată hidratarea sau exfolierea buzelor înainte de aplicare.

 

Pentru buze mai uscate sau în sezonul rece sunt binevenite rujurile cu efect lucios, care lărgesc vizual buzele mai înguste, oferindu-le volum și un aspect hidratat. Se recomandă utilizarea unui creion de contur.

 

Rujurile cu particule de sclipici sunt ideale pentru ocazii speciale de seară, unde strălucirea va fi amplificată de lumina artificială. Perfecte pentru femeile mai tinere care își doresc un look extravagant.

 

Rujul clasic, sub forma unui baton de cremă, este încă popular. Variantele cu nucleu hidratant și moale redefinesc acest stil, adoptând texturi mai ușoare.

 

Rujul lichid este combinația perfectă între rujul tradițional și luciul de buze. Este ușor de aplicat și promite o rezistență îndelungată.

 

Rujul tip creion este practic și precis pentru zilele pline de energie, în momentele de grabă.

Reguli de bază:

 

  • ca regulă generală, nuanța rujului trebuie să fie cu un ton sau două mai închisă sau mai deschisă decât nuanța naturală a buzelor
  • culorile închise îți vor face buzele să pară mai mici, în timp ce culorile deschise vor crea un efect de volum
  • pentru un plus de volum aplică un gloss și puțin iluminator pe arcul lui Cupidon, chiar deasupra buzei superioare
  • pentru ca rujul să reziste cât mai mult timp, aplică inițial un creion de buze într-o nuanță apropiată rujului
  • ținutele elegante de ocazie sau cele de zi cer o culoare naturală sau un roșu clasic
  • pentru petreceri și evenimente festive nu ezita să apelezi la un ruj îndrăzneț sau chiar culori metalice

 

Alegerea rujului potrivit este totodată despre exprimarea personalității și a stilului propriu. Fiecare nuanță și textură adaugă un element unic și subliniază frumusețea naturală a fiecărei femei. Alege cu înțelepciune, zâmbește cu încredere și cucerește lumea cu frumusețea ta!