Culoarea și forma sprâncenelor trebuie să fie în ton cu fizionomia chipului.

De-a lungul timpului începând de la egipteni, forma și culoarea sprâncenelor a suferit modificări și anume, femeile și bărbații egipteni își desenau sprâncenele într-un mod grosolan cu cărbune, în Grecia Antică, femeile purtau un look natural al acestora, la femeile romane însă era foarte apreciată sprânceana unică, considerată un semn al inteligenței. În epoca medievală sprânceana aproape că dispare de pe chipul femeilor, aceasta fiind pensată foarte subțire sau chiar rasă în totalitate.

Prin anii 20 se purtau sprâncenele foarte arcuite și subțiri, apoi în anii 50-60 au revenit la modă sprâncenele pline și bogate. În zilele noastre însă sprânceana trebuie să aibă o lungime, o formă și o culoare în ton cu părul și fizionomia pentru a fi un element organic al feței.

Indiferent însă de tendințele modei, regula principală care trebuie să rămână neschimbată odată cu trecerea timpului este necesitatea îngrijirii acestora.

Brandul Refectocil prin paleta largă de culori asigură posibilitatea colorării atât a sprâncenelor cât și a genelor. Pentru a avea succes însă, trebuie să respectăm câteva reguli, și anume: colorarea sprâncenelor se va realiza întotdeauna înainte de a le pensa, fiind astfel eliminată posibilitatea apariției infecțiilor sau al petelor, având în vedere că porii după pensat rămân o perioadă deschiși.

Culoarea aleasă trebuie să fie în ton cu părul, culoarea ochilor și a tenului, adică:

  • la ten alb, rozaliu (ca de porțelan), ochi albaștri/gri, păr blond/șaten/negru, vom utiliza culori reci. (Vom mixa culoarea 1.1 grafit la culorile: negru albastru, maro, roșcat și vom obține culori reci);

  • la un ten măsliniu, gălbui, ochi căprui/verzi, păr șaten/negru/blond/roșcat auriu, vom utiliza culori calde.(Vom mixa culoarea roșcat adică 4.1, la toate celelalte culori din paletă și vom obține culori calde)

  • Singura excepție o face culoarea castaniu care nu se mixează cu nici o altă culoare.

Pentru gene alegem în general culoarea neagră, pe care putem să o intensificăm combinând-o cu negru albăstrui sau cu albastru. Dacă însă genele sunt foarte blonde și nu dorim un contrast intens vom utiliza culori brune.

Ce facem însă atunci când sprânceana are o culoare mai intensă decât dorim să obținem? Bineînțeles vom utiliza Vopsea Decolorantă Refectocil (se mixează 2 cm de pastă cu 20-25 picături de cremă oxidantă 3%, până se obține o pastă omogenă, care se aplică cu ajutorul unei pensule masându-se ușor în direcția inversă creșterii firelor de păr. Pentru rezultate bune trebuie acoperite în totalitate firele de păr. Timpul de acționare este de 5 min pentru decolorarea cu o nuanță, 12 minute pentru 2 nuanțe, 20 min pentru 3 nuanțe). Procedeul decolorării se recomandă și în cazul sprâncenelor cărunte pentru ca vopseaua să adere mai bine la firul de păr.

Prin colorarea sprâncenelor putem corecta într-o oarecare măsură și forma lor, care trebuie să fie în bună parte ascendentă (2/3 din sprânceană) și 1/3 descendentă. Sigur este foarte importantă și lungimea sprâncenei care trebuie să fie în concordanță cu forma feței și a ochilor, de exemplu: dacă ochii sunt prea depărtați, linia sprâncenelor trebuie să înceapă mai spre interior, dacă ochii sunt prea apropiați, linia sprâncenelor trebuie să înceapă mai din exterior.

Mod de lucru:
Vopsirea genelor

  1. Se alege culoarea potrivită și se mixează 2 cm de vopsea cu 10 picături de Oxidant lichid 3%, sau 15-20 de picături de Oxidant cremă 3% (efectul este același indiferent că utilizăm crema sau soluția lichidă)

  2. Se îndepărtează lentilele de contact dacă este cazul. Se demachiază atât zona genelor cât și a sprâncenelor cu Demachiantul de ochi RefectoCil, apoi se degresează zona cu Degresant gene și sprâncene, se izolează pleoapele inferioare cu crema Refectocil, se aplică pad-ul de protecție, se închid ochii și se aplică vopseaua. Se lasă să acționeze 10 minute după care se îndepărtează cu grijă astfel încât vopseaua să nu intre în ochi.

  3. Pentru protecție se pot utiliza pad-uri de silicon al căror avantaj este că nu mai avem nevoie de cremă izolatoare și se pot reutiliza, dezinfectarea lor fiind foarte ușoară.

  4. Pe spâncene vopseaua se aplică în sensul creșterii firului de păr. Se lasă să acționeze 10-12 minute după care se îndepărtează cu apă, apoi se execută pensatul.

Alegerea potrivită a culorii și formei sprâncenei precum și a culorii pentru vopsirea genelor, asigură succesul profesional și implicit satisfacția clientelor.