Ce înseamnă de fapt laminarea genelor?
Este un procedeu non invaziv, prin care genele capătă volum, devin curbate și datorită pigmentării devin mai închise la culoare, lăsând impresia de gene mai groase și bine definite. Tratamentul cu cheratină mărește volumul genelor cu aproximativ 40%.
După laminarea genelor este bine ca primele 24 de ore să nu fie umezite și să nu se utilizeze fard de pleoape și mascara. Efectul obținut durează aproximativ 5-6 săptămâni, timp în care genele trebuie hidratate cu produse speciale.
În cazul laminării genelor și sprâncenelor este indicat ca tenul să nu fie machiat, în special zonele ce urmează a fi laminate. De asemenea este recomandat ca atunci când te pregătești pentru laminare, fie a sprâncenelor, fie a genelor să eviți folosirea rimelului cu 24 de ore înainte pentru a obține rezultate uimitoare.
1. Laminarea genelor
Aspectul genelor și al sprâncenelor conturează foarte bine trăsăturile feței. Genele curbate și dese oferă o privire seducătoare, iar sprâncenele stilizate corect, creează senzația de lifting. Toate acestea se pot realiza prin tehnica de laminare, care este un procedeu foarte popular, non invaziv, un nou trend în materie de beauty, care asigură un look natural și care simplifică rutina de make up zilnic. Produsele utilizate sunt pe bază de cheratină, hrănesc firul de păr, nu îl distrug. Efectul durează 5-6 săptămâni, dacă firul de păr este hidratat și îngrijit corespunzător.
Ce se întâmplă prin laminarea sprâncenelor?
Prin laminare, firul de păr din sprânceană devine mai moale, mai maleabil și poate fi pieptănat și fixat așa cum dorim, dar capătă și volum. Astfel fiind pieptănate în sus, obținem un efect de lifing, mărind distanța dintre sprânceană și pleoapă. Obținem luminozitate, o formă mai groasă, care aduce spre natural, ajustăm asimetria, umplem golurile, aspect tineresc.
Cui se adresează acest procedeu?
Tuturor persoanelor care optează pentru un look natural, care au fire foarte crețe în sprâncene, fire rebele sau descendente, care doresc acoperirea tatuajelor sau care doresc simplificarea machiajului zilnic.
Etape laminare gene:
- Dezinfectează mâinile și ustensilele ce urmează a fi folosite.
- Curăță zona ochilor folosind un demachiant pe bază de apă, apoi degresează zona cu soluția Degresant gene și sprâncene, apoi aplică protecția pe genele inferioare.
- Așează bigudiul cât mai aproape de rădăcina firului de păr și ține apăsat timp de 30 secunde.
- Cu ajutorul bățului de portocal lipește firele de păr pe discheta de silicon.
- Se aplică cu ajutorul unei pensule lipici pentru a fixa și genele mai scurte.
- Cu ajutorul unei pensule se aplică permanent gel pe gene, apoi se acoperă zona cu o folie timp de 8 minune.
- După 8 minute, se îndepărtează produsul cu ajutorul unei pensule.
- Se aplică soluția de neutralizare cu ajutorul unei pensule și se acoperă zona din nou cu folie timp de 8 minute.
- Se îndepărtează soluția de neutralizare cu ajutorul unei dischete.
- Se aplică vopseaua timp de 10 minute.
- Se îndepărtează vopseaua cu ajutorul unui bețișor de urechi și Demachiant Refectocil.
- Se aplică Gel pentru îngrijire și condiționare gene pentru nutriție și vitaminizare.
Cei mai dificili pași, dar și cei mai importanți în realizarea laminării genelor o reprezintă:
- alegerea corectă a bigudiului, care se face în funcție de lungimea genelor
- aplicarea bigudiurilor - acest pas necesită atenție pentru a avea rezultate cât mai bune și pentru a lucra cu ușurință
- ridicarea genelor pe bigudiu - de acest pas depinde rezultatul final, genele trebuie ridicate cu atenție și aranjate cât mai ordonat
2. Laminarea sprâncenelor
Este o procedură asemănătoare cu cea a genelor, deoarece îți oferă un efect de lifting și le face să pară mai groase. Laminarea sprâncenelor ajută la umplerea golurilor din sprâncene și îți oferă iluzia unor sprâncene voluminoase. Procedura are o rezistență între 5 și 7 săptămâni și nu necesită îngrijire specială. Laminarea sprâncenelor este varianta simpla și mai puțin costisitoare decât tatuarea acestora. Procedeul durează în jur de 30 de minute, iar rezultatele sunt perfect vizibile încă de la prima aplicare. Laminarea sprâncenelor include redefinirea acestora și oferirea unei forme noi ce îți va schimba complet întreg aspectul.
Etape de laminare a sprâncenelor:
- Curățarea și pieptănarea sprâncenelor. Acest prim pas include demachierea sprâncenelor, curățarea și degresarea zonei ce urmează să fie tratată, iar apoi pieptănarea acestora.
- Stilizarea sprâncenelor. Se extrag firele de păr nedorite ce depășesc linia sprâncenelor, însă nu se tunde din lungimea acestora.
- Aplicarea permanentului pentru fixarea sprâncenelor. Se acoperă cu o folie transparentă și se lasă să acționeze timp de 8 minute. Se îndepărtează apoi produsul cu un bețișor de urechi. După aplicarea permanentului se piaptănă sprâncenele astfel încât să dai direcția dorită a firelor de păr.
- Folosind un bețișor de urechi aplică neutralizator și acoperă cu folie pentru încă 8 minute. După 8 minute, îndepărtează produsul cu ajutorul unei dischete cosmetice.
- Vopsirea sprâncenelor se realizează cu vopsea Refectocil.
- Se șterg sprâncenele și surplusul de produs, apoi se piaptănă.
- Se aplică Gel pentru îngrijire și condiționare gene.
! Nu se utilizează deloc apă la niciuna din etape.
Așadar dacă îți dorești o privire plină de expresivitate, însă ești adepta unui stil natural și nu îți dorești să apelezi la tehnici invazive, atunci laminarea genelor și a sprâncenelor este alegerea potrivită pentru tine.