Epilarea cu ceară este una dintre cele mai incomode procese de înfrumusețare. Pentru cele mai bune rezultate te sfătuim să ceri ajutorul unei profesioniste, cel puțin dacă optezi pentru epilarea cu ceară pentru prima dată.

Dacă te numeri printre cele care vor să scape de părul nedorit într-un salon de înfrumusețare pentru prima oară, e bine să fii atentă la câteva lucruri importante. Înainte să vizitezi salonul de înfrumusețare, informează-te puțin despre condițiile care te asteaptă. Întreabă despre metoda si tipul de ceară folosit, asigură-te că produsele folosite se potrivesc pielii tale.

Firul de păr trebuie să aibă o lungime de aproximativ 1/2 cm ca să fie scoasă cu succes. Evită să faci duș cu cel puțin o oră înainte de epilare, fiindcă gelul de duș înmoaie firul de păr, astfel ceara nu se fixează așa de bine pe firele de păr.

Pentru a absorbi excesul de umiditate, aplică puțină pudră de talc și epilarea cu ceară devine mult mai ușoară. Pentru evitarea iritațiilor pudra de talc se folosește și după epilare. Prin urmarea acestor sfaturi simple, epilarea cu ceară va deveni mult mai ușor de suportat.