Ochii reprezintă contactul cu persoana cu care vorbim. Reprezintă unul din punctele de atracție al feței și poate trăda interesul sau dezinteresul într-o conversație, de aceea sănătatea ochilor, precum și aspectul pielii din jurul lor este importantă.

Structura pielii din jurul ochilor este ușor diferită, conține mai puține glande sebacee, sebumul generat conține mai puține ceramide și colesterină de aceea nu poate reține multă apă în țesut, este puternic vascularizată, iar musculatura este fixată direct pe piele ceea ce explică sensibilitatea zonei.

Orice clipire pune în mișcare 22 de mușchi și acest lucru se întâmplă cam de 10 mii de ori în 24 de ore.

În jurul ochilor apar primele riduri fine începând de la vârsta de 22-23 de ani. Dar în afară de riduri în jurul ochilor pot apărea edeme și cearcăne fie de culoare maronie fie de culoare violacee.

Edemele pot fi prezente atât pe pleoapa superioară cât și pe pleoapa inferioară. Cauzele sunt rearanjarea țesutului adipos în jurul mușchilor oculari, retenția de lichide, circulație limfatică deficitară, alergii.

Indiferent, însă, de cauzele care produc edemele pentru a le trata este nevoie de produse cosmetice speciale care să ajute la drenarea limfei și îmbunătățirea circulației sangvine, eliminarea retenției de apă.

În salon se pot aplica tratamente speciale prin utilizarea vacuumului, a ultrasunetului sau a masajelor speciale care pot include și rolele de Jad, de exemplu. Acasă îngrijirea zilnică este bine să conțină pe lângă cremele special destinate îngrijirii zonei sensibile din jurul ochilor și seruri care să aibă ca și substanță activă: antioxidanți, celule stem vegetale, vitamine și minerale dar și extract de ginkgo biloba sau cafeină.

SisiCosmetice prin multitudinea de produse profesionale ne dă posibilitatea să facem combinații care să acționeze atât asupra edemelor, cât și asupra cearcănelor sau a deshidratării.