Te confrunți de mult timp sau doar recent cu pete maronii pe ten?
Dacă răspunsul este da și vrei să elimini acest inestetims pentru a avea o piele imaculată atunci nu pleca nicăieri. Subiectul depigmentării pielii dă de gândit chiar și specialiştilor, astfel îți vom explica ce sunt aceste pete, cauzele ce duc la apariția lor și modul de tratament și prevenire a acestora.
Petele pigmentare, cum sunt ele definite în termeni medicali, sunt cauzate de un dezechilibru al melaninei în organism. Melanina este pigmentul care ne determină culoare pielii, părului și a irisului ochilor și care ne protejează de razele soarelui. Odată cu expunerea la soare, melanocitele sunt responsabile de producerea a mai multă melanină care să ne protejeze de soare. Dezechilibrul de melanină și apariția de pete pigmentare pe față și corp sunt cauzate, în principal, de expunerea la razele soarelui.
Iată și celelalte posibile cauze ale apariției de pete pe piele:
- Bacterii sau microorganisme pe piele
- Inflamații ale pielii
- Acnee
- Tratamente cu radioterapie
- Modificări hormonale - în special femeile resimt în timpul sarcinii sau al menopauzei această cauză datorită fluctuațiilor de estrogen și progesteron.
- Inflamații și răni cutanate
- Vârsta - odată cu înaintarea în vârstă, numărul de melanocite (celulele care produc melanina) scade, însă volumul lor crește, intensificându-li-se activitatea.
- Anumite afecțiuni ale pielii, precum vitiligo
- Adminsitrarea de anumite antibiotice sau pilule contraceptive
Singura cale de a elimina sau măcar a estompa aceste semne este cea de tratament de decolorare, respectiv de uniformizare a culorii tenului. Acest tip de tratament trebuie să acționeze pe două planuri:
- Descuamare - realizată cu peelinguri cu acizi de fructe
- Inhibarea sintezei de melanină
Produsele cu acțiune exfoliantă curăță rapid și eficient straturile de celule moarte de la suprafața pielii, lăsând loc regenerării celulare și reînnoirii tegumentului. Un exemplu ar fi:
- Serum Exfoliant AHA Peel 5%, cu acid alfa hidroxilic în concentrație de 5%, cu pH de 4,0-4,5. Înmoaie și îndepărtează delicat celulele cornoase moarte și impuritățile de pe suprafața pielii. Produsul are capacitatea de a estompa petele pigmentare și aspectul vergeturilor. Recomandat tuturor tipurilor de ten, excepție fiind tenul acneic (cazul acneei inflamatorii) și tenul cuperozic, iar vârsta recomandată pentru utilizare este cea medie spre matură. Aplicați o cantitate mică, dimineața și seara pe pielea feței și a gâtului, curățate și uscate în prealabil, apoi masați-o ușor până se absoarbe.
-
Dar dacă petele se dovedesc a fi încăpățânate, cel mai bine este să apelezi la ajutorul unor creme pentru pete pigmentare. Spre exemplu:
- Crema de zi pentru albire și depigmentare - Vita White a gamei Solanie sau Crema de albire și depigmentare a gamei Dr Spiller. Crema Solanie are o textură ușoară, hidratantă, cu protecție UV (SPF 15) pentru obținerea și menținerea unui tonus mai deschis, mai uniform. Se poate folosi în fiecare dimineață pe ten curățat și uscat. Crema de albire și depigmentare Dr Spiller are o textură mai densă dar la fel de eficientă, recomandată, de asemenea, pentru uz zilnic.
De asemnea mai poți folosi și un elixir sau ser cu textură ușoară pentru albirea pielii și pentru omogenizarea nuanțelor tenului cum ar fi:
- Elixir pentru albirea pielii - Vita White - Solanie: Fenil-etil-rezorcina și bisabololul din componența sa are efect direct asupra producerii de melanină și reduce hiperpigmentarea datorată leziunilor sau inflamațiilor pielii. Totodată reduce cantitatea de pete pigmentare cauzate de îmbătrânirea pielii în urma razelor solare. Un tratament de 4 săptămâni, zilnic de 2 ori, decolorează petele și se estompează diferențele de culoare a pielii. Folosind regulat elixirul, combinând-o cu o îngrijire corespunzătoare și protecție împotriva luminii, pielea va căpăta un aspect tineresc și sănătos. Recomandat tuturor tipurilor de ten și categoriei de vârstă medie și matură.
- Serul de albire și depigmentare - Dr Spiller conține un complex de albire din plante alpine medicinale ce blochează sinteza melaninei și îmbunătățește treptat aspectul pielii.
O altă substanță activă care ajută la estomparea petelor de pigmentare este:
- Ser pentru albirea pielii cu vitamina C - Vita White sau Ser vitamina C ambele din gama Solanie sau Fiola cu efect de albire - Falling Snow - Dr Spiller sau Fiola de Albire, Depigmentare MCCM. Fiecare din aceste produse optimizează producerea de melanină, favorizând formarea unor noi țesuturi de colagen. Trebuiesc aplicate în fiecare seară pe un ten curat, înainte de crema de noapte.
Și ca să avem o rutină întreagă să nu uităm de crema de noapte aplicată seară de seară și Masca de albire și depigmentare - Vita White - Solanie măcar o dată pe săptămână. Crema de noapte pentru albire si depigmentare - Vita White - Solanie nu doar albește dar și vitalizează, hidratează și regenerează pentru obținerea și menținerea unui tonus mai deschis, mai uniform. Bineînțeles trebuie aplicată în fiecare seară pe un ten curat.
Crema de albire activantă cu Arbutină, Crema antioxidantă antirid cu efect de albire CVita 180 sau Crema MelanoOut din gama MCCM Medical Cosmetics conțin ingrediente ca alfa-arbutina, vitamina C, acid lactic și azelaic pentru o uniformizare profundă a tenului.
Acum sunteți pregătiți să vă bucurați de un ten fără grija hiperpigmentării. Pe curând !