Ultrasunetele pătrund adânc în piele. Prin aerarea celulelor epiteliale de la suprafață, crește permeabilitatea pielii, iar substanțele active folosite pătrund cu ușurință în piele. Particulele din piele prin oscilația lor produc căldură. Căldura produsă intensifică circulația sangvină și implicit crește aprovizionarea celulelor cu substanțe nutritive și oxigen. Datorită efectului mecanic se stimulează circulația limfatică, ajutând și accelerând procesul de eliminare a reziduurilor.

Piesa manuală mică este ideală pentru tratarea specială a ridurilor mai profunde. Datorită suprafeței mici este eficientă și în tratarea nasului și zonelor periferice. Cu piesa medie se poate lucra pe suprafețele mai mari ale feței (obraji). Deasemenea piesa medie poate fi folosită cu succes și la terapia zonelor mai mici de pe corp. Piesa manuală mare servește la tratarea rapidă și cu energie mare a suprafețelor continue de pe corp. Diametrul mare al piesei face posibilă o pătrundere mai profundă a ultrasunetelor în țesutul adipos.

Aparatul oferă posibilitatea alegerii între 3 modulații în funcție de tipul întrebuințării. Valoarea modulată 100%, datorită căldurii emanate, este folosită doar pentru mobilizarea țesutului adipos sau în cazul tratării celulitei. Modulația de 20% care pulsează în mod regulat, o folosim în general pentru activarea metabolismului celular. Modulația de 50% care pulsează sacadat o folosim pentru introducerea substanței active profund în piele.
Timerul oferă posibilitatea temporizării duratei de tratament.

Efectele tratamentului:

  • introducerea substanțelor active
  • tratarea ridurilor
  • cicatrici acneice și procese inflamatorii
  • tratarea cicatricilor provenite din accidente
  • tratarea celulitei
  • mobilizarea țesutului adipos